RUWI TAPIJT

Zo begon het 40 jaar geleden, als "Ruwi Tapijt", tegenwoordig leggen wij bijna alle type vloeren, maar is tapijt nog steeds een van onze grote specialismes. Bent u opzoek naar een vloer die warmte uitstraalt, zacht aanvoelt en geluid en warmte isoleert, dan is tapijt uitermate geschikt. Van een kort geschoren velours tot een hoogpool, met meer dan 250 stalenboeken, is er keuze genoeg! Uiteraard komen wij het vakkundig en gratis installeren (met uitzondering van trappen)

Bent u opzoek naar een vloer die warmte uitstraalt, zacht aanvoelt, geluid en warmte isoleert, en ook nog eens het binnenklimaat verbeterd dan is tapijt uitermate geschikt. 

Een gezonder binnenklimaat

Tweederde van ons leven brengen we binnen door. De kwaliteit van het binnenklimaat is daarom zeer belangrijk en bepalend voor onze gezondheid. Voor velen onbekend, is dat er overal in huis kleine stofdeeltjes rondzweven die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat er 50% minder fijne stofdeeltjes rondzweven in ruimtes met zachte vloerbedekking, dan in ruimtes met een harde vloer, als laminaat of een vinylvloer. Deze stofdeeltjes bepalen de kwaliteit van de lucht in uw woonhuis, waarin de luchtkwaliteit vaak verre van optimaal is. Met alle gezondheidsrisico's van dien.*

Fijne stofdeeltjes

Fijne stofdeeltjes zijn erg klein en met het blote oog niet waarneembaar. Via de luchtwegen komen ze direct de longen binnen en verhogen de kans op allergieën en astmatische klachten. Daarnaast zijn fijne stofdeeltjes een belangrijke oorzaak van klachten aan de luchtwegen bij kleine kinderen. Een hoge concentratie fijne stofdeeltjes in de lucht is dus schadelijk voor uw gezondheid en die van uw huisgenoten.

 

Airmaster illustratie

Ons tapijt zorgt voor een gezonder binnenklimaat

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zorgt zachte vloerbedekking voor een schonere lucht dan een harde vloer. Bij harde vloeren blijven fijne stofdeeltjes opdwarrelen bij elke beweging en luchtstroom, terwijl zachte vloerbedekking in staat is om deze fijne deeltjes uit de lucht te filteren en vast te houden. Hierdoor komen er veel minder fijne stofdeeltjes in de luchtwegen terecht, tot wel twee keer lager (onderzocht*)  dan in ruimtes met harde vloeren.

* Bron: onderzoek uitgevoerd door de Duitse Allergie- en Astmabond e.V. in 2005.

Het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI (Geselschaft für Umwelt- und Innenraumanalytik) heeft in opdracht van de Duitse Allergie- en Astmabond (DAAB) onderzoek gedaan naar fijne stofdeeltjes in binnenruimtes.

 

Tapijtstructuren

Tapijt is verkrijgbaar in verschillende structuren. Hiermee wordt de vorm van het poolmateriaal, de dikte ervan en de pooldichtheid bedoeld. De belangrijkste structuren zijn bouclé, frisé, naaldvilt, saxony, shaggy en velours. Hieronder leest u wat elke structuur inhoudt. En u kunt al onze kwaliteiten bekijken, onderverdeeld naar structuur.

Bouclé

Poollussen van ongelijke hoogte vormen een bouclé of lussenpool. Het hoogteverschil tussen de lussen geeft een luchtig en verfrissend effect.

Frisé

Bij een friséstructuur zijn de polen doorgesneden maar is het tapijtgaren in elkaar gedraaid. De frisé dankt de levendige structuur aan het feit dat iedere pool afzonderlijk goed is te zien.

Naaldvilt

Dit soort tapijt wordt met behulp van de techniek ‘vernaalden’ gemaakt. Bij deze techniek worden vezelvliezen in lagen op elkaar gelegd en in elkaar vervlecht door een reeks naalden met haakjes die op en neer steken door het basisdoek.

Saxony

De saxony is een tapijt met rechtopstaande polen waardoor de structuur er vlakker uitziet. De hoge polen geven het saxonytapijt een luxueuze uitstraling.

Shaggy

Bij een shagtapijt zijn de polen zo lang dat ze omslaan. Het resultaat is een tapijt met een speelse uitstraling dat lekker warm aanvoelt.

Velours

Lage polen dicht op elkaar gezet en garen gemaakt van fijn vezelmateriaal zorgen voor een bijzondere ervaring: een fluweelzacht en glad tapijtoppervlak.

Tapijtkleuren

Tapijt is leverbaar in eindeloos veel kleuren. Rood, oranje en groengeel zijn warme kleuren die ons een gevoel van gezelligheid geven. Rustgevende, maar zakelijke kleuren zijn violet, blauw en blauwgroen. Kleuren hebben een optische werking. Zo maken lichte kleuren een kamer groter en donkere kleuren laten een ruimte kleiner ogen. En natuurlijk is een kleur heel smaakbewust. De één vindt antraciet dé ideale kleur, de ander houdt liever van een lichtbeige tint.

De Ruwi Woonidee tapijtcollectie bestaat uit eindeloos veel kleuren. Om het voor u eenvoudig te maken, kunt u hieronder kiezen uit de tint die u voor ogen heeft. U ziet dan alle kwaliteiten tapijt die onder die tint vallen. Vergoot het beeld nog even om de kleur en structuur goed te kunnen zien. Voor het gemak staat het kwaliteit tapijt er gelijk bij.

Enige bekende merken uit onze collectie:

 

     

 

  Wij plaatsen tapijt,pvc vinyl,laminaat en parket o.a. in Bodegraven Zwammerdam Driebruggen Waarder Reeuwijk Boskoop Alphen a/d Rijn Nieuwkoop Gouda Woerden etc.